Pentusuunnitelmia 2019!

Isla on ultrattu tiineeksi ja pentujen odotetaan syntyvän noin 23.9.

Metsätalon Aqulina "Isla" B/B, 0/0, SP0 sekä LTV0, DM ja MD terve astutetaan omalla uroksellamme FI MVA, HeW-16 Ohped Dal Saxan Carvas Papu "Felix" C/C, 0/0, DM kantaja, MD terve.

Isla on astutettu onnistuneesti ihan "luomuna" eli koirat viettivät juoksun alusta loppuun yhdessä ja hoisivat homman ihan itse :)
Muutaman kerran näin että hommat oli hoidettu ja tämä riittää.
Ultra on tuossa elokuun puolivälin paikkeilla :)

Islalla on junnuluokasta muutama näyttelytulos mutta on sittemmin ollut "sairaslomalla" ja vielä emme ole AVO luokkiin ehtineet. Isla on jalostustarkastettu arvosanalla hyvä ja myös suorittanut hyväksytysti Kennelliiton jalostustarkastuksen luonteen osalta.
Islan suku isänsä puolelta menee takaperin omiin ihan ensimmäisiin pentueisiini ja on siksi varsin tärkeä jalostuksellisesti itselleni sukunsa vuoksi.
Se että nyt todella suunnittelemme sille pentuja ei ole ihan yksioikoinen juttu. Islalle sattui viime vuoden maaliskuussa vakava tapaturma kun sen toinen reisiluu katkesi ja piti päättää yritämmekö korjata sen vai päästämmekö Islan koirien taivaaseen. Onneksi olen sisukas ja vaikka jo eläinlääkärikin pelotteli leikkauksen olevan todella varauksellinen niin sehän onnistui! 
Isla ei ole kovin kookas mutta on sopusuhtainen ja mallikas. Luonteeltaan on välillä melko kärsimätön esimerkiksi ruoka-aikoihin niin muuten on varsin rauhallinen ja osaa myös rauhoittua oudoissa paikoissa ja tilanteissa. On myös nopea oppimaan asioita ja innokas uimari.

Felix taas on melko kookas ja mallikas, hyväntyyppinen uros. Luonteeltaan Felix on vilkas ja äärimmäisen huumorintajuinen koira. Sisällä rauhoittuu nopeasti nukkumaan ja vaikuttaa silloin myös ikäiseltään (6v) eikä pikkupennulta. 
Felix on myös luonnetestattu, pisteet +108p.

Felix on innokas uimari ja jokapaikan höylä, on syy mikä tahansa niin on aina mukana :D

 

 

 

               Pentue loppuvuodesta 2019

 

Katariina vom Libris Hort "Sohvi" A/A, 0/0, DM terve ja MD kantaja astutetaan uroksella Raigomillin Exodus "Nemo" A/A 0/0, DM ja MD terve.


Nemo ei juurikaan esittelyitä kaipaa, on voittanut lähes jokaisen tittelin ja sittemmin veteraani tittelin mitä on ollut jaossa.
Nemo on ystävällinen ja hyvin tyypillinen landseer luonteeltaan.
Sohvi taas on muotovalion verran käynyt näyttelyissä, luonteeltaan nuorempana varsin vilkas ja tihutöitäkin tuli tehtyä. Nyt aikuisena hyvin vakaa ja varma luonteinen koira.

Uroksen valinta oli juuri tälle nartulle äärimmäisen vaikeaa. Halusin mahdollisimman hyvän ja mallikkaan uroksen joka menee itsellä TOP 10 kategoriaan. Mietin jo ulkomaillekin suuntaamista, mutta oma koiraperhe vähän rajoittaa matkustamista. 
Toki tämän pentueen onnistuminen voi olla haastellista Nemon korkean iän vuoksi (kohta 11,5v) joka voi vaikuttaa niin luonnolliseen astumiseen kuin myös siittiöiden laatuun mutta yrittänyttä ei laiteta ;) 

Sohvin juoksua odotellaan loka-marraskuulle.

 

 

 


 

 

 

                    ############################################################

 

            pennut014.jpg