Iran ja Sepen pennut syntyneet. Kolme potraa poikaa ja kuusi kaunista tyttöä.

Kaikki ei sitten sujunut kahden ensimmäisen pennun syntymän jälkeen enää niin kuin piti ja Ira leikattiin alkaen 05.30 tänä aamuna. Kaikki pennut olivat vielä hengissä joten olimme onneksi ajoissa.

Leikkauksen syy oli polttoheikkous, joka on useimmiten samalla nartulla uusiutuva ongelma ja kun periaatteessa Iralle ei ollut suunnitteilla enempää pentuja, niin kohtu poistettiin samalla. Toinen kohdun poiston peruste oli verenvuoto ja siitä seuraavat ongelmat.

Lähdin itse täältä kotoa kymmenen kieppeissä illalla Lietoon ajamaan. Pentuja ei ollut sinä aikana syntynyt lisää, kun ensimmäinen syntyi heti kun olin lähtenyt ajamaan. Toista sitten odoteltiin yli puolen yön ja sitten vaan odotettiin...

Odotustilassa oli kaksi väsynyttä naista ja tietysti korva tarkkana kuunneltiin läheisen leikkaussalin tunnelmia ja huh, että helpotti kun alkoi kuulua pentujen ääntä Nauru. Tulihan niitä sitten aika sakki, tosiaan kaikki pennut kohdussa olivat elossa ja kaikenkaikkiaan pentuja tuli yhdeksän elävää joista kolme poikaa ja kuusi tyttöä. Yksi tytöistä, Paksu-Bertta oli ollut sitten tukos joka selvisi vasta kun kohtu oli saatu auki. Pentu on hiukan turvoksissa mutta lääkärin mielestä niin virkeä ja hyväkuntoinen että se on nyt emänsä parhaassa hoidossa. Toinen Iran itse synnyttämistä pennuista syntyi kuolleena.

Kotiin palasi väsynyt äiti-koira ja lapset sekä apujoukot. Ira nukkui aluksi pari tuntia hyvin sikeästi hieman kippuralla, mutta vaihtoi sitten itse paikkaa ja alkoi nukkua rennommin ihan kyljellään. Minä sitten otin paritkin torkut Iran vieressä pentulaatikossa ja kun me molemmat herättiin, niin Ira alkoi heti hoitaa pentuja. On tietysti erittäin hyvä, että kerkisi ennen leikkausta hoivaamaan jo pentua, jotta sen vaistot olivat onneksi heränneet.

Nyt vaan on toivottava että kaikki sujuu jatkossa, olen saanut jo tietoa että Ira on syönyt ja siitähän se parantuminen sitten lähtee!

Kiitos Mari kaikesta, itselleni on harvinaista herkkua kun on seuraa pentulaatikolla Hymy

Kuvia tulee, kunhan jaksan... Nyt olen nukkunut kunnon päiväunet ja meinaan mennä ajoissa nukkumaan.