syntyivät 22.4. 

Homma alkoi hiukan yllättäen, vaan ihan ajallaan. Yön kävin mammaa kyttäämässä, vaan niinhän siinä kävi että vasta aamupäivällä kun tuli sitten nukuttua hiukka pidempään oli kaksi ensimmäistä pentua jo syntynyt.

Synnytys sujui nopeasti ja hyvin. Pentuja syntyi kaksi poikaa ja neljä tyttöä, kaikki vaikutti olevan ok.
Valitettavasti takapakkia tuli sitten maanantaina. Ensinnäkin toinen urospennuista oli jo syntyessään pienempi kuin muut, sehän ei sinällään ole vakavaa tai huolestuttavaa, vaan maanantaina pentu selkeästi oli vaisu ja vaikka vielä aamupäivällä imi, niin iltapäivällä hiipui nopeaan tahtiin ja menehtyi.
Toisessa urospennussa oli sitten jotain outoa, en vaan ensin tajunnut mitä. Pentu oli aina jotenkin "kallellaan" kummasti ja lopulta tajusin, että se olikin ns. sammakkopentu. Jostain syystä pentu menehtyi, en tiedä olisiko jotenkin jäänyt emän alle vai mikä kuolinsyy oli. Tämä on kyllä kasvattajan kannalta aina se kurjin puoli, vaikka miten valvoo ja katsoo nartun ja pentujen perään, niin joskus vaan takapakkia tulee. Toisaalta aina parempi jos ns. huonot pennut luonto hoitaa tavallaan pois heti alussa. 

Nyt pentuja on ne neljä tyttöä, ovat sitten kyllä niin reippaita, pulskia ja tyytyväisiä. Jos Tessa vaihtaa paikkaa, niin jo hetken perästä tytöt ovat siirtyneet takaisin imemään.

Tähän on Tessan hyvä lopettaa jalostuksellinen uransa, pentueita tuli kolme ja pentumäärä yhteensä 17 pentua. Itselläni on sijoituksessa kaksi Tessan tytärtä, Juju ja Alisa. Katsotaan, tuleeko näille nartuille pentuja lähitulevaisuudessa. 

Tässä sitten tytöt:


Narttu 1


Narttu 2


Narttu 3


Narttu 4

Kaikki tytöt ovat alustavasti varattuja!